Nga Express me 15 nentor 2010 ne ora 1244

Kryetari i Bashkesise Islame te Kosoves myftiu Naim Ternava ka uruar te gjithe besimtaret myslimane me rastin e festes se Kurban-Bajramit duke dhene porosine qe edhe ne kete feste te mbizoteroje toleranca e dashuria ndernjerezore dhe humaniteti.Nepermjet nje mesazhi drejtuar te henen besimtareve myslimane myftiu Ternava tha se festa e Kurban -Bajramit ngerthen ne vete bamiresine dhe ndihmen ndaj njerezve qe kane nevoje.147Te nderuar vellezer dhe motra neser me 16 nentor eshte dite feste dita e Kurban Bajramit ndaj me lejoni qe ne emer te Bashkesise Islame te Republikes se Kosoves organeve dhe institucioneve te saj dhe ne emrin tim personal t146u uroi per festen e Kurban Bajramit me deshirat me te mira per shendet dhe lumturi ne familjet tuaja148 ka uruar Ternava.Ai ka dhene porosi per te gjithe besimtaret qe sikurse qe kryejne obligimet fetare ndaj Zotit te vazhdojne edhe me vepra te mira ne menyre qe Zoti te jete i kenaqur me solidaritetin e treguar.Ne kete rast Ternava ka bere edhe thirrje qe qytetaret te tregojne kulture politike me rastin e zgjedhjeve te parakohshme te 12 dhjetorit dhe te votojne ata te cilet do te sjellin perparim ne vend.147Me 12 dhjetor 2010 mbahen zgjedhjet e jashtezakonshme parlamentare ftoj partite politike mbeshtetesit dhe simpatizantet e tyre per nje fushate te qete dhe dinjitoze. Konkurrenca e drejte eshte vlere e shoqerive te perparuara e kete vlere duhet ta ruajme. Te perdorim voten tone per te krijuar nje parlament me integritet e legjitimitet te plote per te krijuar institucione te pergjegjshme qe qeverisin vendin148 eshte shprehur ai.Duke u nisur nga parimet baze te Islamit myftiu Ternava ka porositur disa here te gjithe besimtaret qe te shtrijne doren e ndihmes ndaj skamnoreve jetimeve dhe te gjithe atyre qe jane ne nevoje. Dita e pare e festes se Kurban-Bajramit eshte te marten me 16 nentor shtator dhe falja e namazit behet nga ora 7.00.