Kryeministri i Kosoves Hashim Thaci ka deklaruar se bisedimet me Serbine qe parashikohen nga rezoluta e re e miratuar ne OKB kane interes shteteror.

Duke folur ne Kuvendin e Kosoves Thaci ka perjashtuar cdo mundesi per bojkotin e ketyre bisedimeve.

Synimi yne eshte bashkepunimi ndershteteror. Nuk kemi luftuar kunder popullit serb por kunder pushtetit serb ne Kosove ka pohuar Thaci.

Kreu i qeverise kosovare ka theksuar se kapitulli i erret i konflikteve eshte mbyllur dhe ka shtuar se tani eshte momenti i kapitullit te bashkepunimit dhe integrimit.