Kosova ka fituar vota te mjaftueshme per t’u anetaresuar ne Fondin Monetar Nderkombetar. Nga 185 vende anetare, afro 100 vende kane votuar per pranimin e Kosoves.

Anetaresimi i Kosoves ne FMN, nga kryeministri i vendit vleresohet nje arritje e larte, pasi tani hapen dyert per anetaresim edhe ne Banken Boterore.

“Ky eshte rezultat i qeverisjes se mire dhe nje mbeshtetje shume e madhe e nderkombetareve”, theksoi Thaci.

Nderkohe ministri i Ekonomise dhe i Financave, Ahmet Shala, ka thene se me rastin e anetaresimit te Kosoves nuk do te behet pagesa e menjehershme prej 65 milione eurosh ne FMN, duke theksuar se po ashtu se Kosova mund te terheqe kredi te uleta nga FMN-ja.