Transmetuar me 21082015 - 1745
Zevendeskryeministri dhe Ministri i Jashtem i Kosoves Hashim Thaci deklaron se Serbia ka bere gjenocid ne Kosovebr
br
Duke folur sot ne mbledhjen e Keshillit te Sigurimit te Kombeve te Bashkuara ku po diskutohet raporti i rregullt i Sekretarit te Pergjithshem Ban Ki-moon u shpreh se Lufta e Serbise kunder Kosoves eshte bere me perfshirjen e ushtrise policise dhe njesiteve paraushtarake dhe eshte mbeshtetur edhe nga intelektualet serbe Thjesht dhe qarte kjo lufte e Serbise ishte nje fashizem i pasterbr
br
Ne vijim ai tha se Kosoven e njohin shumica e vendeve te OKB-sebr
br
Duke folur per votimin Gjykates Speciale ne Kuvendin e Kosoves ai nenvizoi se se askush ne Kosove nuk do te lejoje barazimin e Gjykates Speciale me krimet qe Serbia i ka bere ne Kosovebr
br
Sipas tij nuk do te lejohet rishkrimi i historise pasi nuk mund te barazohet i shtypuri me shtypesinaynoaal

lang enUS

p idlastbrbr