Nga Express me 27 nentor 2010 ne ora 0820

Kryeministri ne doreheqje Hashim Thaci ka qendruar gjate tere dites se premte ne qytetin e Gjakoves dhe ka bere publik lajmin se Qeveria ka vendosur te themeloje universitetin e trete publik ne Kosove.147Sot kam prezantuar vendimin per hapjen e Universitetit te Gjakoves me emrin e akademikut te nderuar Fehmi Agani148 ka thene Thaci pese dite para fillimit te fushates elektorale per zgjedhjet e 12 dhjetorit.147Ketij lajmi do t146i gezohet gjithe Kosova. Do t146i gezohet edhe gjithe shqiptaria sepse emri i Fehmi Aganit eshte shume i respektuar148 ka arsyetuar ai.Perpos vendimit per themelimin e universitetit Thaci ka premtuar edhe nje autostrade qe e lidh Gjakoven me Prizrenin.Mirepo Thaci nuk eshte marre vetem me premtime. Ai ka goditur zyrtaret e AAK146se dhe LDK146se.147Gjakova u ka dhene shume edhe partive politike ua ka dhene vullnetin e vet. Dhe dicka tjeter eshte a ka pasur deputete te hajrit a jo148 ka thene Thaci ne nje takim me intelektualet e Gjakoves.Me tej ai ka akuzuar pushtetin lokal dhe qeverite e kaluara per deshtim.147Njerezit qe i keni zgjedhur kane pasur pushtet por nuk kane punuar per ju. Nuk kane sjelle investime ne Gjakove. E kane harruar Gjakoven. E kane marre vullnetin e juaj per te pasur pushtet ne Prishtine. Prej vitit 2000 deri me 2007 atyre qe u keni besuar nuk u ka interesuar per ju. Nuk kane punuar per ju148 ka thene Thaci.I nominuari i PDK146se per Kryeminister te ardhshem Hashim Thaci i ka thirrur krejt gjakovaret te behen pjese e ndryshimeve ne krejt Kosoven.147Gjakova edhe sot duhet t146i bashkohet Kosoves. T146i bashkohet Kosoves ne fuqizimin e ndryshimeve per qeverisje te mire. Tani e kerkojme voten tuaj qe qytetaret e Gjakoves te realizojne vizionin qellimin e trete - ate te integrimit te Kosoves ne NATO BE dhe zhvillim ekonomik te Kosoves148Ai perseri eshte ndalur te rivalet politike duke i akuzuar per rajonalizimin e Kosoves.147Une nuk jam lider qe perfaqesoj lagjen fshatin nje krahine te Kosoves apo nje qytet148 eshte shprehur Thaci.