Kryeministri kosovar Hashim Thaci u beri thirrje qytetareve qe mos ta shohin me sy armiqesor misionin e EULEX-it pasi, sipas tij, ky eshte nje mision teresisht europian.Kosova tha Thaci ka perspektive europiane dhe nuk ndodhet ne asnje rrezik.