Tokat bujqsore t pa shfrytzueshme nga pronart, do t'u jepen me qira n form ankandi t gjith t interesuarve. Drejtori i Drejtoris pr tokat bujqsore pran Ministris s Bujqsis, sqaron mnyrn se si kto toka do kalojn n shfrytzim nprmjet nj komisioni vlersimi q do t ngrihet n do komun t vendit.

Irfan Tarelli, Drejtor i Drejtoris s tokave

"Ky vendim do t nxit pronart t punojn tokat

Komisione vlersimi do t ngrihen n do komun t vendit, t cilt do vlersojn tokat e pa kultivura. 80 % e qeras do t shkoj tek pronari dhe 20 % do ta marri komuna."

Qiradhnia e tokave bujqsore q nuk prdoren, pritet t jap ndikim direkt n rritjen e produktivitetit t mallrave n treg. N fillim t muajt shtator do t filloj ngritja e komisionit t vlersimit t tokave bujqsore t cilt, njoftimin pr qiradhnie e shpallin brenda dats 6 shkurt t vitit t ardhshm me koh zgjatjeje t tij deri n 15 dit. Ndrkoh personat e interesuar duhet t paraqesin krkesat, me shkrim, pr qiramarrje brenda dats 25 shkurt.