Deklarata
Kreu i Kuvendit

Kryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli ne fjalen e saj ne nisjen e sesionit kuvendor tha se ky qe po fillojme sot eshte sesioni VI i kesaj legjislature. Reformat kane qene axhenda jone parlamentare dhe reformat do te jene axhenda parlamentare edhe ne kete sesion. Disa ligje kerkojne voten e opozites. Pa kete vote ato nuk miratohen. Pa voten e opozites disa kushte te integrimit nuk permbushen. Ne duhet te permbushim detyrat tona. Ne duhet votojme per to te gjithe bashke. Kryeparlamentarja theksoi se sot jetojme ne nje Shqiperi te lire demokratike te ndryshuar te rritur vite drite larg asaj te pak viteve me pare. Topalli nenvizoi se kalendari i punes per sesionin e ri parlamentar parashikon miratimin e ligjeve qe kerkojne shumice te cilesuar ndaj kerkoi bashkepunimin e opozites.