Presidenti i Republikes, Bamir Topi, dekretoi ligjin per Prokurorine.

Ligji kaloi me konsensus ne kuvend ne fund te vitit te kaluar dhe mori 116 vota pro.

Projekti u kundershtua ashper gjate diskutimeve ne komisione nga Prokuroria.