Presidenti Bamir Topi firmosi dje 4 ligje t reja t qeveris. Ai dekretoi shpalljen e ligjit nr. 10 298, dat 8.7.2010 “Pr miratimin e aktit normativ, me fuqin e ligjit, nr. 2, dat 16.6.2010, t Kshillit t Ministrave “Pr nj shtes n ligjin nr. 7746, dat 28.7.1993 “Pr hidrokarburet (krkimi dhe prodhimi)”, t ndryshuar”. Po dje z. Topi hodhi firmn edhe mbi shpalljen e ligjit nr. 10 296, dat 8.7.2010 “Pr menaxhimin financiar dhe kontrollin” dhe shpalljen e ligjit nr. 10 299, dat 15.7.2010 “Pr ratifikimin e konvents s Qendrs s Zbatimit t Ligjit n Evropn Juglindore”. Nj tjetr ligj i firmosur prej Presidentit sht ai “Pr ratifikimin e “Marrveshjes ndrmjet shteteve pal n Traktatin e Atlantikut t Veriut pr bashkpunimin pr informacionin atomik”.