Presidenti Bamir Topi firmosi dje dekretin “Pr mnyrn e trajtimit ekonomik e financiar dhe pr dhnie ndihme t menjhershme familjeve t punonjsve t Policis s Shtetit, t Gards s Republiks, t Shrbimit t Kontrollit t Brendshm, t Policis s Mbrojtjes nga Zjarri dhe t Shptimit, t Forcave t Armatosura, t Shrbimit Informativ Shtetror dhe t Policis s Burgjeve, q humbin jetn n krye apo pr shkak t detyrs”. Po dje, kreu i shtetit dekretoi edhe “Shpalljen e ligjit nr. 10 288, dat 17.06.2010 “Pr ratifikimin e marrveshjes s tregtis s lir ndrmjet Republiks s Shqipris dhe shteteve EFTA dhe t marrveshjeve pr bujqsin ndrmjet Republiks s Shqipris dhe Konfederats s Zvicrs e Principats s Lihtenshtejnit, Republiks s Shqipris dhe Mbretris s Norvegjis dhe Republiks s Shqipris e Republiks s Islands, si pjes prbrse t saj”.