Fondacioni "Fmijt Shqiptar" ka filluar trajnimin e specialistve t Qendrs "Fluturo pr Jetn" me metodat m bashkkohore t trajtimit t fmijve t spektrit autik. Ky trajnim bhet n kuadr t Projektit, “Program Formimi n ndrhyrjet e sjelljes pr terapist fmijsh me rregullime t spektrit autik”. Projekti sht nj bashkpunim i Fondacionit "Fmijt Shqiptar" me asistenc profesionale nga “Autism Speaks” n Nju York dhe financohet nga Fondacioni Vodafone Albania.

Projekti do t zbatohet n nj periudh 1-vjeare. N kuadr t ktij projekti do t hartohet nj model trajnimi n shqip, i cili do t prdoret m pas pr t trajnuar dhe certifikuar specialist t qendrave t tjera n kt fush. Gjithashtu nprmjet ktij projekti Fondacioni "Fmijt Shqiptar" sjell n Shqipri modelin "STANDARD" t trajtimit t fmijve me rregullime t spektrit autik si dhe do t realizoj ndrtimin e infrastrukturs pr trajnimin n distanc t specialistve. Prfitues t projektit do t jen fmijt me rregullime t spektrit t autizmit, familjet e tyre, si dhe profesionistt e asistencs s drejtprdrejt terapeutike pr fmijt autik n Shqipri.