Transmetuar me 02032015 - 2144


PUBLICITET


Temperatura eshte nje shenje e zakonshme e semundjes por ajo nuk eshte domosdoshmerisht dicka e keqebr
br
Ne fakt temperatura duket te luaje nje rol kyc ne luften kunder infeksioneve Ndaj pyetja a duhet ta trajtoni temperaturen apo ta lini te ndjeke rrjedhen e saj eshte e natyrshmebr
br
Per tju ndihmuar te vendosni ndiqni keto rekomandimebr
br
Foshnjat dhe femijet e vegjel Cfare duhet te benibr
br
0-3 muaj Temperature 38C ose me e larte matur ne menyre rektalebr
br
Kerkoni mjekun edhe ne qofte se femija juaj nuk ka shenja apo simptoma te tjerabr
br
3-6 muaj Temperature 389C matur ne menyre rektalebr
br
Inkurajoni femijen tuaj te pushoje te qetesohet shlodhet dhe te pije sa me shume lengje Barnat nuk jane te nevojshme Kerkoni mjekun nese femija juaj duket shume nervoz i fjetur apo ne gjendje jo te mirebr
br
3-6 muaj Temperature mbi 389C matur ne menyre rektalebr
br
Lidhuni me mjekun AiAjo mund tju kerkoje te vizitoje femijenbr
br
6-24 muaj Temperature mbi 389C matur ne menyre rektalebr
br
Jepini femijes tuaj acetaminophen paracetamol etj Per femijet mbi 6 muajsh ibuprofeni eshte gjithashtu nje mundesi Advil Motrin etj Lexoni me kujdes udhezimet mbi perdorimin dhe dozen e duhur Mos perdorni aspirine per foshnjat ose femijet Lidhuni me mjekun nese mjekimi nuk jep rezultat per temperaturen ose ajo zgjat mbi nje ditebr
br
fare duhet te beni ne femijet e moshes 2-17 vjecbr
br
Femijet e moshes 3 vjec dhe me te vegjelbr
br
Temperature deri ne 389C matur ne menyre rektale ose te matur ne menyre orale per femijet mbi 3 vjecbr
br
Inkurajoni femijen tuaj te pushoje te qetesohet shlodhet dhe te pije sa me shume lengje Barnat nuk jane te nevojshme Lidhuni me mjekun nese femija juaj duket shume nervoz i fjetur apo ne gjendje jo te mirebr
br
Femijet e moshes 3 vjec dhe me te vegjel Temperature mbi 389C matur ne menyre rektale ose te matur ne menyre orale per femijet mbi 3 vjecbr
br
Nese femija duket ne gjendje jo te mire jepini acetaminophen paracetamol ose ibuprofen Advil Motrin etj Lexoni me kujdes udhezimet mbi perdorimin per dozen e duhur dhe beni kujdes per te mos dhene me shume se nje mjekim qe permban acetaminophen si psh medikamente antigripale qe permbajne acetaminophen Shmangni perdorimin e aspirines per femijet dhe adoleshentet Lidhuni me mjekun nese mjekimi nuk jep rezultat per temperaturen nese zgjat mbi tre ditebr
br
Temperatura tek te rriturit fare duhet te benibr
br
18 vjec Temperature deri ne 389Cbr
br
Pushoni dhe pini sa me shume lengje Barnat nuk jane te nevojshme Lidhuni me mjekun nese temperatura shoqerohet me dhimbje te forta koke ngurtesim te qafes gulcim apo shenja te tjera te pazakontabr
br
Mbi 18 vjec Temperature mbi 389Cbr
br
Nese nuk ndiheni mire perdorni acetaminophenparacetamol ibuprofenAdvil Motrin ose aspirine Lexoni me kujdes udhezimet mbi perdorimin per dozen e duhur dhe beni kujdes per te mos marre me shume se nje mjekim qe permban acetaminophen si psh medikamente antigripale qe permbajne acetaminophen Kerkoni mjekun nese temperatura nuk i pergjigjet mjekimit dhe eshte vazhdimisht 394 C ose me e larte ose ajo zgjat mbi tre ditebr
br
Keto rekomandime jane per njerez te shendetshem si ata qe nuk kane deficit imunitar ose nuk po trajtohen me kimioterapi apo nuk i jane nenshtruar nderhyrjes kirurgjikale se fundmi

lang enUS

p idlastbrbr