Tre lakuriqë nate, shokë të vjetër, takohen me njëri-tjetrin pas pak shumë kohësh dhe vendosën që po atë mbrëmje, të bëjnë një garë gjuetie sëbashku, për të parë se kush i kishte reflekset më të mira. Bie nata dhe të tre nisen! Pas dy orësh takohen te vendi ku e ksihin lënë dhe rrëfen secili eksperiencën e tij. Lakuriqi i parë ishte bërë i gjithi me gjak nga mesi e poshtë. E pyesin shokët se çfarë i kishte ndodhur dhe ai përgjigjet:

-Pashë një mace që kishte kapur një zog dhe duke u përpjekur që t’ia rrëmbeja ajo më çau me thonj...”

Lakuriqi i dytë ishte bërë gjak nga mesi e sipër:

-Ndërsa unë, doja t’i merrja një plake çantën me mish por ajo më goditi me sa fuqi kishte

Lakuriqi i tretë ishte i gjithi i lyer në gjak kokë e këmbë:

-Që thoni ju shokë... e shikoni atë këmbanën atje?

-Po e shohim.

-Epo unë s’e pashë...

12 Prill 2008