Të paktën 24 persona humbën jetën dhe 31 u plagosën gjatë rrëzimit të një treni mallrash në Bena Leka, në Republikën Demokratike të Kongos. Një numër i panjohur i imigrantëve të paligjshëm po udhëtonte në karvan. Sipas policisë hekurudhore, viktimat janë kryesisht fëmijë dhe bilanci i viktimave mund të rritet.


Në kohën e aksidentit, treni kaloi një urë mbi lumin Luembe dhe shumë vagonë u rrëzuan në ujë.