Porti i Ri ose Tri Porti, i cili ka filluar te ndertohet ne vitin 1981 eshte ne gjendje te rrenuar.

Aty pretendohej te perpunoheshin me mijera ton mallrash ne vit. Aktualisht porti ose Tri Porti eshte kthyer ne vendin e strehimit te barkave te peshkimit ku mund te ishte per perpunimin e mjeteve me tonazh te larte.

Kalatat e portit jane mbushur me mjete te vjetra gjysme te mbytura qe po kthehen ne rrezik per anijet e peshkimit. Ne kete port ankorohen 77 peshkarexha ne gjendje pune por ne te vertete aty jane dyfishi, shumica jane mjete te braktisura, te mbytura te sekuestruara dhe te dala jashte perdorimit.

Peshkataret qe punojne ne kete port kerkojne largimin e anije te kthyera ne hekurishte te mbytura prej gati 10 vjetesh.