Kreu i prezences se OSBE-se ne Tirane Eugen Wolfarth tha ne tryezen e thirrur sot nga Berisha se angazhimi dhe prezenca e forcave politike ne kete takim ben qe thelbi i demokracise te funksionoje me mire.

Do ju rekomandoja qe te vazhdoni me tej bashkepunimin tuaj dhe te gjeni konsensusin e mundshem politik qe reforma zgjedhore te jete sa me afat gjate. Reforma perfundimtare duhet te jete afatgjate dhe bazuar ne shtetin e se drejtes dhe ne Kushtetuten e Shqiperise deklaroi ai.

Ambasadori ka kerkuar qe te merren parasysh rekomandimet e raportit perfundimtar te OSBE-ODHIR-it per zgjedhjet e 2009-es pikerisht rekomandimin e pare te kete raporti.

Ky rekomandim ka te beje me rolin e partive politike mbi procesin elektoral dhe thote se partite politike duhet te tregojne vullnet politik per zhvillimin e zgjedhjeve demokratike qe i korrespondon privilegjeve te medha qe gezojne sipas ligjit lidhur me zhvillimin e zgjedhjeve u shpreh ai.

Me tej Wolfarth tha se forcat politike duhet te kryejne detyrat e tyre zgjedhore ne interes te qytetareve shqiptare.


2010-10-22 1627