"Turkish Jazz Week” (Java Turke e muzikës Jazz), do të fillojë sonte në Prishtinë, duke vazhduar për një javë.

Në këtë ngjarje të përvitshme, do të performojnë emra të njohur të muzikës nga Turqia , që do të zhvillohet  më 6 prill.Shumica e mbrëmjeve do të mbahen në Teatrin Kombëtar dhe teatrin “Oda” në Prishtinë:


2 Prill 2013 E martë: Kerem Görsev Chamber Jazz (Teatri Kombëtar)

3 Prill 2013 E mërkurë: Maden Öktem-Ersönmez (Teatri Oda)

4 Prill 2013 E enjte: Alp Ersönmez “Cereyanli” feat Elif Çaglar (Teatri Oda)

5 Prill 2013 E premtë: Selen Gülün Quintet (Sheshi 21)

6 Prill 2013 E shtunë: Burhan Öcal & Istanbul Oriental Ensemble (Teatri Kombëtar)“Turkish Jazz Week 2013”, organizohet nga ambasada Turke, në bashkëpunim me Asociacionin e muzikantëve dhe producentëve ndërkombëtar, ‘SERBEST dhe me mbështetje nga Ministria për Kulturë, Rini, dhe Sport e Kosovës. /Indeksonline/