Ankara, 8 mars, NOA Numri i viktimave të
shkaktuara nga tërmeti në Turqi, ka arritur në 57 të vdekur. Ndërkohë që
agjencitë e lajme turke deklarojnë se numri mund të jetë më i madh.Aktualisht janë regjistruar dhe 100 të
plagosur. Tërmeti, që ra mëngjesin e sotëm në Turqi ishte i shkallës 5.9
righter dhe goditi Turqinë jugqendrore.Ekipet e shpëtimit janë duke kërkuar trupat e
të mbijetuarave në gërmadhat e ndërtesave të shembura në qytetet Okcular,
Yukari Kanatli dhe Kayali.Veç shtëpive nga tronditja janë dëmtuar dhe minaret
e xhamive.m.xh/NOA