brbrShqiperia dhe vendet aleate perplasen me Rusine gjate nje konference ne Paris per anetaresimin ose jo te Kosoves ne UNESCO dy dite nga votimi ne Asamblene e Pergjithshme te kesaj organizate Numri nje i diplomacise ruse Sergei Lavrov tha gjate ketij takimi se Moska zyrtare eshte kunder perdorjes se UNESCO-s per njohjen e pavaresise se Kosoves Nje qendrim te ngjashem nga mbajtur dhe ne Beograd Aleksander Cepurin si deklaroi se kjo organizate po e politizon kete ceshtjebrbr
brbrAleksander Cepurinbrbr
brbrKur flasim per anetaresimin eventual te Kosoves ne UNESCO mendoje se kemi te bejme me nje politizim te ceshtjes Mbeshtetjen e Serbise Rusia e referon te rezoluta 12 44 e Kombeve te Bashkuara ne te cilin thuhet se Kosova nuk eshte nje shtet i pavarur Askush nuk e kundershton kete rezolute e cila eshte ende ne fuqibrbr
brbrNga ana tjeter ministra shqiptare e kultures Mirela Kumbaro e pranishme ne kete konference theksoi se anetaresimi i Kosoves ne UNESCO eshte i domosdoshem dhe i merituar Keto komente zonja Kumbaro i ka bere gjate konferences se pergjithshme te UNESCO-s ne Paris ku shtoi se kultura nuk njeh kufij administrativ dhe se te  gjithe duhet te bashkohen e te promovojne paqen  Nderkohe ministri i jashtem i Kosoves Hashim Thaci vijon perpjekjet e tij diplomatike me vendet aleate Francen e Britanine per te marre 23  e votave gjate votimit te  9 nentoritbrbr
brbrbrbr
brbrbrbr
brbrbrbr
br