USAID vlerson reformat e ndrmarra nga qeveria shqiptare n drejtim t prmirsimit t klims s biznesit. Zdhnsja e qeveris Majlinda Bregu zbardhi pjes nga raporti i ktij organizmi, referuar performancs s Qendrs Kombtare t Regjistrimit t Biznesit. N raport thuhet se 90% e t intervistuarve jan shprehur t knaqur me nivelin e shrbimeve n QKR, 93 % thon se procedurat e aplikimit jan shum t qarta dhe shumica konfirmojn se kan marr prgjigje pr aplikimin e tyre brenda 24 orve. Sipas znj. Bregu dshmi e ktyre zhvillimeve pozitive sht rritja e ndjeshme e numrit t bizneseve. Zdhnsja e qeveris, tha se transparenca n shrbime dhe prokurime publike jan dy orientimet kryesore t reformave t ndrmarra nga qeveria pr m shum efikasitet n luftn ndaj korrupsionit, q sikundr theksoi kan marr vlersimet e insitucioneve ndrkombtare.