Në 1982, Teatri Popullor ngjiti në skenë dramën Udha e flamurit, kushtuar shpalljes së pavarësisë më 28 nëntor 1912. Autorë: Ruzhdi Pulaha dhe Mirosh Markaj, regjia: Pirro Mani, skenografia: Shaban Hysa, muzika: Sokol Shupo, interpretim: Edmond Budina (në rolin e Ismail Qemalit), Ahmet Pasha, Zef Bushati, Gjon Karma, Violeta Manushi, Besa Imami, Marika Kallamata, Shkëlqim Basha, Sulejman Pitarka, Margarita Xhepa, Ndriçim Xhepa, Mërkur Bozgo etj. Vepra u prit mirë nga publiku. Imazhet nga kjo dramë kanë mbetur në këto foto bardh e zi.28 nëntor 2018 (gazeta-Shqip.com)