Drejtuesit me te larte te shtetit dhe qeverise se Shqiperise denuan aktet e dhunes serbe mbi pikat kufitare ne veri te Kosoves. Presidenti Bamir Topi dhe kryeministri Sali Berisha shprehen ngushellime per policin shqiptar qe humbi jeten ne ngjarjet e fundit. Ata thane se interesat e rajonit jane dialogu  paqja dhe integrimi euro-atlantik.