Autori i Lajmit: red.
Policia e Shtetit ka nisur punën për vitin 2009 më një valë ndryshimesh. Janë përfshirë në ndryshimin e shefave një sërë drejtorish e komisariatesh pothuajse në gjithë vendin. Kështu, Drejtoria e Policisë së Tiranës është një prej stukturave më të rëndësishme të policisë në vend, së cilës i është ndryshuar sërish drejtori. Më emërim të Drejtorit të Përgjithshëm të Policisë së Shtetit, kryekomisar Ahmet Preçi, Policia e Tiranës do të drejtohet nga Tonin Vocaj, i cili ka zëvendësuar drejtorin e komanduar, Hamdi Fjora. Ndërsa ky i fundit do të marrë në dorë drejtimin e Drejtorisë së Forcave Lëvizëse Operacionale në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë së Shtetit. Nga lëvizjet e djeshme janë prekur dhe komisariatet e kryeqytetit dhe disa në rrethe.

Emërimet në Tiranë

Në krye të Policisë së Tiranës është emëruar dje Tonin Vocaj. Shefi i ri i policisë së kryeqytetit deri më tani ka shërbyer në Drejtorinë e Luftës Kundër Krimeve të Rënda, ku mbante dhe postin e drejtuesit të kësaj njësie. Ndërsa lëvizjet e tjera, të firmosuara dje nga Ahmet Prençi, kanë qenë në rang zëvendësdrejtorësh dhe shefash komisariatesh. Në kryeqytet janë prekur nga lëvizjet e fundit dy komisariate, emërimat janë të komanduara.

Emërimet në rrethe

Policia e Shtetit ka bërë ndryshime në shefat e komisariateve në rrethet e Dibrës dhe të Kukësit, ku dy drejtuesit kanë këmbyer zyrat me njëri-tjetrin. Një tjetër rreth, i prekur nga ndryshimet, ka qenë dhe ai i Elbasanit, ku ndyshimi është bërë në rang zëvendësdrejtori.NDRYSHIMET NË POLICI

Drejtues i Parë TONIN VOCAJ, emërohet Drejtor në Drejtorinë e Policisë së Qarkut Tiranë, deri tani Drejtor në Drejtorinë e Luftës Kundër Krimeve të Rënda.Drejtues i Parë HAMDI FJORA, kthehet Drejtor në Drejtorinë e Forcave Lëvizëse Operacionale në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë së Shtetit, deri tani i komanduar Drejtor në Drejtorinë e Policisë së Qarkut Tiranë.Drejtues ARTAN CUKU, emërohet emërohet zv/drejtor për Hetimin e Krimeve në Drejtorinë e Policisë së Qarkut Tiranë, deri tani zv/drejtor për Hetimin e Krimeve në Drejtorinë e Policisë së Qarkut Berat.Drejtues i Parë NIKOLIN BALA, emërohet Drejtor në Drejtorinë e Luftës Kundër Krimeve të Rënda, deri tani Drejtor i Policisë së Qarkut Shkodër.Drejtues ARTAN MEHMETI, emërohet zv/drejtor për Hetimin e Krimeve në Drejtorinë e Policisë së Qarkut Vlorë, deri tani zv/drejtor për Hetimin e Krimeve në Drejtorinë e Policisë së Qarkut Lezhë.Kryekomisar ARTAN HASANI, komandohet Drejtor i Policisë së Qarkut Shkodër, deri tani zv/drejtor për hetimin e krimeve në Drejtorinë e Policisë Shkodër.Kryekomisar ÇEZAR KEÇI, emërohet zv/drejtor për Hetimin e Krimeve, në Drejtorinë e Policisë së Qarkut Lezhë, deri tani specialist në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë.Kryekomisar FERDINANT DUSHO, emërohet shef Komisariati, në Komisariatin e Policisë Gjirokastër, deri tani shef Komisariati në Komisariatin e Policisë Lezhë.Kryekomisar ASLLAN SHYTI emërohet shef Komisariati në Komisariatin e Policisë Lezhë, deri tani shef Komisariati, në Komisariatin e Policisë Krujë.Kryekomisar NIKOLIN VATNIKAJ, emërohet shef i Komisariatit nr. 2 Tiranë, deri tani shef i Komisariatit nr.1 Tiranë.Komisar DORIAN MUÇA, komandohet shef i Komisariatit nr. 1 Tiranë, deri tani shef Seksioni në Drejtorinë e Policisë së Qarkut Tiranë.

Kryekomisar ATNAN SHEHU, emërohet shef Komisariati, në Komisariatin e Policisë Krujë, deri tani shef në Komisariatin nr.2 TiranëKryekomisar AZMI SHULU, emërohet shef Sektori në Drejtorinë e Policisë së Qarkut Tiranë, deri tani shef Komisariati në Komisariatin e Policisë Gjirokastër.Kryekomisar ALI ALLARAJ, emërohet shef i Komisariatit nr. 3 Tiranë, deri tani shef Komisariati në Komisariatin e Policisë Elbasan.Kryekomisar MARJAN LLACA, emërohet shef Komisariati në Komisariatin e Policisë Elbasan, deri tani shef i Komisariatit nr. 3 Tiranë.Kryekomisar SAIMIR SHEHU, emërohet shef Komisariati në Komisariatin e Policisë Kukës, deri tani shef Komisariati në Komisariatin e Policisë Dibër.Kryekomisar ALEJDIM OMURI, emërohet shef Komisariati në Komisariatin e Policisë Dibër, deri tani shef Komisariati në Komisariatin e Policisë Kukës.Ndryshimet në Polici në vitin 2008

1. AHMET HAXHIA, zv.drejtor i Policisë së Shtetit, zëvendëson AVNI JASHALLARIN

2. ARBEN DOÇI, zv.drejtor i Policisë së Shtetit, zëvendëson DASHNOR KAJËN

3. ARJAN MUÇA, shef i Antidrogës në Policinë e Shtetit, zëvendëson SOKOL SEJFULLAIN

4. AGRON KULIQI, shef i Krimeve të Hapura në Policinë e Shtetit, zëvendëson REBANI JAUPIN

5. PETRIT BUSHI, shef i Antikrimit Ekonomiko-Financiar në Policinë e Shtetit, zëvendëson AHMET PRENÇIN

6. EDMOND BAHITI, largohet nga detyra e shefit të Antitrafiqeve në Policinë e Shtetit, posti i tij ende vakant

7. ASTRIT HALILI, shef i Shërbimit të Kontrollit të Brendshëm, zëvendëson SAMI RASHEN

8. ASTRIT KODRA, shef i Mbrojtjes së Dëshmitarëve në Policinë e Shtetit, zëvendëson BESNIK MUÇMATEN

9. PËLLUMB SEFERI, shef i Zyrës Qendrore Interpol Tirana, zëvendëson TAJAR DUBALIN

10. NDREA PRENDI, komandant i Gardës së Republikës, zëvendëson ARBEN ÇUKON

11. MUHAMET RRUMBULLAKU, drejtori i Drejtorisë së Policisë, Tiranë, zëvendëson ALBERT DERVISHIN

12. EDMOND RIZAJ, zv.drejtor i Drejtorisë së Policisë, Tiranë, zëvendëson ILIR SULAJN

13. XHAVID ÇIÇI, zv.drejtor i Drejtorisë së Policisë, Tiranë, zëvendëson RROK MEÇAJN

14. SHKËLZEN ALIAJ, shef komisariati në Policinë Rrugore, Tiranë, zëvendëson DRITAN METËN

15. AFËRDITA FEJZO, shefe e Zyrës së Pasaportave në Drejtorinë e Policisë së Tiranës, zëvendëson ARMANDO ZEQILLARIN

16. ARBEN CAKA, shef komisariati Nr.1, Tiranë, zëvendëson ASTRIT DEMOLLARIN

17. ILIR SULAJ, shef komisariati Nr.2, Tiranë, zëvendëson DRITAN DORDËN

18. GJERGJI JORGO, shef komisariati Nr.3, Tiranë, zëvendëson ARTUR ZOTON

19. ILO KERÇKA, shef komisariati Nr.4, Tiranë, zëvendëson TARE BEÇIRIN

20. IZET HYSA, shef komisariati Nr.5, Tiranë, zëvendëson SOKOL ARAPIN

21. DRITAN DORDA, shef komisariati Nr.6, Tiranë, zëvendëson ISMET SHKRETËN

22. PERLAT VATOCI, shef Krimesh në Komisariatin Nr.1, Tiranë, zëvendëson SOKOL LAZEN

23. ADNAD SHEHU, shef Krimesh në Komisariatin Nr.2, Tiranë, zëvendëson AGIM KOÇIRAJN

24. SOKOL ARAPI, shef Krimesh në Komisariatin Nr.3, Tiranë, zëvendëson ARDIAN ÇIPËN

25. ERGYS LALA, shef Krimesh në Komisariatin Nr.4, Tiranë, zëvendëson SOKOL LAZEN

26. BUTRINT ROSHO, shef Krimesh në Komisariatin Nr.5, Tiranë, zëvendëson QANI LAMIN

27. SKËNDER REXHA, shef Krimesh në Komisariatin Nr.6, Tiranë, zëvendëson NERITAN NALLBANIN

28. ÇESAR KEÇI, shef Krimesh në Komisariatin e Kavajës, zëvendëson ZIJA SULËN

29. ISMET SHKRETA, shef Rendi në Komisariatin Nr.1, Tiranë, zëvendëson TAULANT KONDIN

30. ROLANDA ALUSHANI, shef Rendi në Komisariatin Nr.2, Tiranë, zëvendëson ARMANDO ZEQILLARIN

31. ASLLAN DOMI, shef Rendi në Komisariatin Nr.3, Tiranë, zëvendëson PANDELI SULAJN

32. BEDRI HASANI, shef Rendi në Komisariatin Nr.4, Tiranë, zëvendëson ASLLAN DOMIN

33. NAZMI SHULI, shef Rendi në Komisariatin e Kavajës, zëvendëson ARJAN KITËN

34. BESNIK DACI, shef i Antiterrorit në Drejtorinë e Policisë, Tiranë, zëvendëson NIKO BRAHIMAJN

35. NDUE DOÇI, shef i Antidrogës në Drejtorinë e Policisë, Tiranë, zëvendëson ALFRED NUMANIN

36. LUTFI MINXHOZI, shef i Antikrimit Ekonomiko-Financiar në Drejtorinë e Policisë, Tiranë, zëvendëson FATMIR KURTIN

37. PERLAT VATOCI, largohet nga detyra e shefit të Antitrafiqeve në Drejtorinë e Policisë, Tiranë, posti i tij ende vakant

38. BERNARD ÇAUSHI, drejtor në Drejtorinë e Policisë Berat, zëvendëson BUJAR HOXHËN

39. HALIT MURATAJ, drejtor në Drejtorinë e Policisë, Fier, zëvendëson BERNARD ÇAUSHIN

40. ARJAN BOZHAJ, shef komisariati në Krujë, zëvendëson ARJAN BAJRAKTARIN

41. ASTRIT MEJA, drejtor në Drejtorinë e Policisë, Vlorë, zëvendëson

RASIM BORIÇIN

42. SHEMSI PREMÇI, drejtor në Drejtorinë e Policisë Elbasan, zëvendëson ARBEN JOCEN

43. BUJAR HOXHA, drejtor në Drejtorinë e Policisë Korçë, zëvendëson SHEMSI PREMÇIN

44. HYSNI BURGAJ, drejtor në Drejtorinë e Policisë Kukës, zëvendëson YLLI TAFILIN

45. MUHARREM FURRIKU, shef komisariati në Kukës, zëvendëson SHKELQIM PALOKËN

46. VEHBI BUSHATI, shef komisariati në Tropojë, zëvendëson BEDRI DANIN

47. KUDRET STRUMI, shef komisariati në Skrapar, zëvendëson ARTAN HOXHËN

48. NIKOLIN KOLA, drejtor në Drejtorinë e Policisë Dibër, zëvendëson DILAVER SHIMËN

49. AGRON SULSHABANI, shef komisariati në Dibër, zëvendëson ARBEN RUÇIN

50. NIKOLIN BALA, drejtor në Drejtorinë e Policisë Durrës, zëvendëson MUHAMET RRUMBULLAKUN

51. XHEMAL LUSHA, shef qarkullimi në Durrës, zëvendëson ISLAM QIBININ

52. ALEKS HAJDARI, shef i Krimeve në Drejtorinë e Policisë së Durrësit, zëvendëson LEDIO BRAHIMIN

53. DASHNOR KAJA, drejtor në Drejtorinë e Policisë Gjirokastër, zëvendëson NURI LOCAJN

54. FATMIR QENANI, shef komisariati në Gjirokastër, zëvendëson EDMOND TURGAJN

55. POLIKRON ZYLA, shef komisariati në Përmet, zëvendëson PETRIT HALON

56. HAMDI FJORA, shef komisariati në Tepelenë, zëvendëson AFRIM ZEQILLARIN

57. VLADIMIR KOTORRI, drejtor në Drejtorinë e Policisë Lezhë, zëvendëson ARMANDO MANDRËN

58. SABRI JAÇE, shef komisariati në Lezhë, zëvendëson ZEF LASKËN

59. GJIN LESI, shef komisariati në Rrëshen, zëvendëson ARBEN HADËRMATAJN

60. BERNARD ÇAUSHAJ, drejtor në Drejtorinë e Policisë Fier, zëvendëson SOKOL KALANIN

61. ASLLAN SHYTI, shef komisariati në Fier, zëvendëson NAIM DOKON

62. SELMAN PEMA, shef komisariati në Lushnjë, zëvendëson BUJAR HOXHËN

63. AJDIN HYSENI, shef komisariati në Shkodër, zëvendëson NIKOLIN BALËN

64. LIMON FALLANI, shef komisariati në Sarandë, zëvendëson GJON SULIN

65. LUTFI KULLAJ, shef komisariati në Delvinë, zëvendëson ILIR LLANAJ

66. ELTON HALILAJ, shef komisariati në Devoll, zëvendëson GJOVALIN DEDEN

67. ARTAN MEHMETI, shef komisariati në Ersekë, zëvendëson BARDHYL TEPELENËN

Ky lajm është publikuar: 08/01/2009