Sekretar i përgjithshëm i LSI Petrit Vasili ka qenë i ftuar në Ora- Neës ku foli rreth protestës që pritete të zhvillohet në Sheshin Sknëdërebej. Vasili tha se logoja e kësaj proteste do të jëtë "Vota është e shenjtë, nuk duhet të dhunohet". Protestën e sotme Vasili e ka konsideruar një reagim politik nga më kuptimplotët që u intereson të gjithë qytetarëve. "Pushtetet e vërteta mbështeten në votime të pamanipuluara. Mbështetja e pakursyrsuer deri në kufijtë e sakrifisës, me përfaqësues të duhur, tregon se vlerat e mëdha qytetare kanë mbetur pavarësisht politkave të gabuara:, u shpreh ai. Vasili tha ndër të tjera se me protestën dhe me grevën që zhvilloi LSI shoqëria ka treguar forcë të reagimit qytetar. "Në thelbë të protestës", theksoI Vasili, "do të jenë qyetrë po ashtu edhe forcat politike që kanë marrëe në grevë urie, po ashtu edhe parti që kanë mbështetur mesazhin e grevës së urisë. Sekretari i Përgjithshëm i LSI nënvizoi se greva ishte shprehje e demokracisë shembullore. "Sjellja jashtë sallës, demorkacia dhe paqja para parlamentirn tregoi se aksioni ishte në rritje, protesta do jetë edhe kulmi i tij. Komunikimi me faktorin ndërkombëtar aksion prioritar i yni.", përfundoi Vasili.