Turistve nuk i sht ofruar nj shrbim sanitar n nivele t duhura. Kshtu sht shprehur ministri i Shndetsis, Petrit Vasili, gjate nje raportimi mbi situaten higjeno- sanitare n vend.


"Ktij bumi t jashtzakonshm turistik, jo n t gjitha rastet
inspektoriati sanitar i sht prgjigjur me vendosmrin e duhur, n
mnyr t vecant me cshtje q lidhen me probleme t higjens urbane e
cila mbizotron dhe prevalon n kto momente mbi t gjitha t tjerat.
Nnkuptohet ktu kontrolli i t gjith higjens urbane, duke filluar q
nga zhurmat e padurueshme, kontrolli mbi mbeturinat, nivelin
higjeno-sanitar dhe veprimtarive t tjera prqark tyre", tha Petrit
Vasili, minister i Shendetesise.Gjithashtu ministri Vasili beri te ditur se jane marre masa perkatese
pr inspektort sanitar n disa qytete t vendit si dhe ka
paralajmruar se nuk do t ket tolerim pr abuzimet."Pr cdo inspektor i cili bn kompromis me biznesin, shkarkimi i tij do
t jet i menjhershm dhe do t procedohet me ndjekjen e tij dhe n
rrug penale pr element t shprdorimit t detyrs", vijoi Vasili.Guina Hoxha