Shefja e lajmeve në Transmetuesin Publik të Britanisë, ashtu si edhe zëvendësi i saj, janë larguar nga pozitat.

Helen Boaden dhe Steve Mitchell kanë dorëzuar përgjegjësitë te të tjerët, “derisa të mos adresohet mungesa e qartësisë rreth zinxhirit editorial të udhëheqjes”.

Ky hap ndodh dy ditë pas kreu i bordit të guvernatorëve të BBC-së ka thënë se Transmetuesi Publik ka nevojë për “riparim radikal”, si pasojë e një skandali seksual.

Të shtunën, drejtori i përgjithshëm, George Entwistle, ka dhënë dorëheqje, pasi programi i lajmeve i BBC-së ka akuzuar gabimisht një ish-politikan për abuzim seksual me fëmijët.

BBC ka pranuar se kjo dëmton edhe më tej besimin në transmetuesin, i cili ka rënë për shkak të vendimit për të mos transmetuar dyshime të njëjta kundër moderatorit, tashmë të ndjerë, Jimmy Savile.