Binjakët një muajash, të cilit ishin të bashkuar dhe ishin evakuuar nga një lagje e rrethuar me rebelë në Damask të Sirisë kanë vdekur.


Nawras dhe Moaz ishin të bashkuar në gjoks, dhe zemrat i kishin në një kraharor. Qeveria lejoi që të zhvendoseshin në një spital fëmijësh me 12 gusht pasi doktorët parashtruan kërkesë, shkruan BBC.


Ata vdiqen të mërkurën ndërsa ishin në pritje për të udhëtuar jashtë vendit për të bërë ndërhyrje kirurgjikale.


Një organizatë e cila mbështet spitalet dhe klinikat në zonat që kontrollohet nga rebelet kishin thënë se binjakëve i ishte dhënë miratimi për tu nxjerrë jashtë, por gjëndja e tyre shëndetëesore ka qenë shumë e rëndë për të udhëtuar.


binjaket binjakett


Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter