pPrej kohesh debatohet nese vegjetarianet njerezit qe nuk konsumojne mish jetojne me gjate ose jo Por nje studim i realizuar se fundi nga Instituti per hulumtime te kancerit ne Heidelberg te Gjermanise ka sjelle me shume drite ne kete debatp
pPo vegjetarianet jetojne mesatarisht me gjate se njerezit tjere qe konsumojne mishin dhe peshkun shkruan handelsblattde duke iu referuar studimit ne fjalep
pVegjetarianet jane per mbi 30 per qind me pak te rrezikuar nga semundjet kardiovaskulare se jo-vegjetarianet ka konstatuar studimi Vec kesaj si vlerat e gjakut ashtu dhe Body-Mass-Index masa per llogaritjen e mbipeshes te vegjetarianet jane dukshem me te mira Rreziku per tu semure nga diabeti te vegjetarianet eshte per 30 deri 40 per qind me i vogel se te ata qe hane se paku njehere ne jave mish ose peshkp
pPor megjithate per jete mesatarisht me te gjate te vegjetarianeve ndikojne edhe rrethanat se ata tregojne me shume prirje per te mos pire duhan dhe alkool Gjithashtu ata levizin mesatarisht me shume se sa njerezit qe nuk jane vegjetariane perfundon studimi Sipas ketij studimi me se shumti vegjetariane ne Evrope jetojne ne Gjermani rreth 7 milione sish Pastaj vjen Italia me 6 milione dhe Britania e Madhe me 4 milione njerez qe nuk konsumojne mishin albinfop

br styleclearboth