Levizja Vetevendosje permes nje komunikate per media ka thene se Ushtruesi i Detyres se Presidentit te Kosoves Jakup Krasniqi ka shkelur Kushtetuten e Republikes se Kosoves te premten me 18 shkurt 2011 duke leshuar nje vendim me numer 322 permes se cilit e nominon Hashim Thacin si mandatar per formimin e qeverise se re.


Vetevendosja thekson se ky vendim eshte bazuar ne nenin 84 te Kushtetutes aktuale te Republikes se Kosoves pika 14 qe thote se Presidenti i Republikes se Kosoves e cakton mandatarin per formimin e Qeverise pas propozimit te partise politike ose te koalicionit qe perben shumicen e Kuvendit.


Pikerisht kjo pike e ketij neni e ben vendimin e lartpermendur kunderkushtetues. Jakup Krasniqi e ka shkelur Kushtetuten atehere kur e ka nominuar Hashim Thacin si mandatar per formimin e qeverise se Republikes se Kosoves - vlereson Vetevendosja.


Kjo levizje rikujton se ne momentin kur u leshua ky vendim nuk ekzistonin ende marreveshjet per koalicion midis PDK-se dhe AKR-se PDK-se e SLS-se dhe PDK-se e Grupit per Integrim. Keto marreveshje u bene te nesermen me 19 shkurt 2011 - thekson Vetevendosja.