var fbShare url httpvizionplusalvetingu-sot-ne-komisionin-e-veneciassize smallbrbrLigji per Vetingun do te dergohet ne Komisionin e Venecias brenda pak oresh Aktualisht ky ligj eshte ne proces redaktimi dhe sapo te perfundoje do ti percillet zyrtarisht ketij institucionit nderkombetar keshillues brbr
brbrNje dite me pare zyra per marredheniet me jashte ne Komisionin e Venecias ka sqaruar per Vizion Plus se opinioni per ligjin e vettingut mund te miratohet gjate sesionit te dhjetorit Komisioni i Venecias nuk eshte njohur ende zyrtarisht me kerkesen e Gjykates Kushtetuese por e kemi mesuar kete nga media Me shume mundesi ne do te miratojme opinionin tone mbi kete Amicus Curiae gjate sesionit te 9 dhe 10 Dhjetorit te ketij vitibrbr
brbrGjate kesaj jave kushtetuesja vendosi pezullimin e ligjit te vettingut por bashke me kete vendim 8 gjyqtaret rane dakord qe ti drejtohen Komisionit te Venecias para se te shpallin nese ky ligj eshte apo jo ne perputhje me Kushtetuten Me heret Ambasada Amerikane ne Tirane dhe delegacioni i Bashkimit Europian theksuan se referimi i draftit ne Komisionin e Venecias duhet te ndodhe sa me shpejt qe te jete e mundur per te parandaluar cdo vonesebrbr


googletagpubadsdefinePassback10066666adxpvizionplus728x90 728 90display

br