Gjykata Kushtetuese i dëgon Komisionit të Venecias dokumentin e ligjit të Vettingut për shqyrtim.


Burime të Ora News thanë se kërkesa është nisur pasditen e sotme  përmes postës dhe emailit.


Ndërkohë në faqen zyrtare të Komisionit të Venecias është publikuar se mbledhja për kërkesën shqiptare do të mbahet në muajin dhjetor.


Komisioni i Venecias do të mblidhet në datat 9 dhe 10 dhjetor.


Gjykata Kushtetuese ka pezulluar ligjin për rivlerësimin e gjyqtarëve dhe prokurorëve.


Kjo gjykatë do të kërkojë një opinion nga Venecias nëse ligji është në përputhje me Kushtetutën ose jo.


Ligji u ankimua nga Partia Demokratike.


78


“Vettingu”, burimet: Përgjigja nga Venecia para dhjetorit/Ora News/


 


 


Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter