Vetvrasjet ne Shqiperi kapin shifra rekord.Nje studim i institutit te shendetit publik tregon se vetem ne Tirane 11,4 perqind e femrave dhe 6,2 perqind e meshkujve mendojnevetvrasjen.Specialistet kerkojne bashkepunimin e mediave pasi sipas tyre pershkrimet me sensacion te ngjarjeve ndikojne ne shtimin e rasteve te vetvrasjeve.