Urimi i presidentit per vitin e ri shkollor 2010-2011 ka ardhur nga shkolla 9-vjecare e Tufines ne komunes Dajt. Kreu i shtetit iu drejtua institucioneve arsimore strukturave qe i monitorojne ato duke kerkuar me teper vemendje per programet dhe metodologjine e mesimdhenies ne prag te integrimit.


Ne po integrohemi ne familjen europiane dhe kjo dikton qe te gjithe
nxenesit ne te gjithe ciklin shkollor te pergatiten me shume seriozitet
sepse frontet e punes neser do te jene jo vetem ne Shqiperi po do te
jene ne mbare Europen u shpreh presidenti Bamir Topi.Gjate vizites ne shkollen e Tufines Presidenti se bashku me anetare te
Kabinetit dhe drejtues vendore iu drejtuan nje prej klasave te para ku
pershendeten femijet qe cilet ulen per here te pare ne bangat e
shkolles.Elona Gjylmi