Propozimi i eurodeputetes sllovene Tanja Fajon qe bashke me vendet e Ballkanit perendimor vizat te liberalizohen edhe me Shqiperine dhe Bosnjen, u pershendet nga autoritetet shqiptare.

Ministri i Puneve te Jashtme Ilir Meta, qe ndodhet ne Nju Jork si pjese e delegacionit shqiptar, thote se ne Europe ekziston vullneti politik.  

"Ekziston vullneti per te liberalizuar vizat dhe per te ndihmuar qeverine shqiptare ne aspektet teknike", u shpreh Meta.