pp
pProkuroria e Korces ka kerkuar diten e sotme qe Sotiraq Xega te denohet me 18 muaj burg pasi akuzohet per zhdukjen e pikturave te Vangjush Mios nga galeria Guri Madhi Vendimin Prokuroria e mbeshtet bazuar ne keto akuza Keqmenaxhim te fondit te galerise nga ana e ish-pergjegjesit Sotiraq Xega Kjo ka qene edhe arsyeja qe ka cuar ne vjedhjen e pikturave nga persona te brendshem te galerisep
pGjithashtu sipas Prokurorise Xega u ka dhene piktura piktoreve te tjere pa lejen e Ministrise se Kultures Lidhur me zhdukjen e pikturave akuzohet ish-drejtori i galerise Guri Madhi Vladimir Topi dhe ish-pergjegjesi Sotiraq Xegap
pNderkohe per 64 pikturat e zhdukura 27 prej te cilave i perkasin piktorit Vangjush Mio ende nuk ka asnje detaj se ku mund te kene perfunduarp
pShekulli Online ELp

br styleclearboth