brbrAmfiteatri Romak i Durresit pritet ti nenshtrohet nje vleresimi monumental artistik dhe kulturor Ka qene ky qellimi i takimit midis kryetarit te bashkise se Durresit Vangjush Dako dhe te Verones Flavio Tosi i cili ndodhet per nje vizite zyrtare ne qytetin e Durresit Ky projekt i cili pritet te vihet ne zbatim se shpejti synon te nxjerre ne pah vlerat e Amfiteatrit e ta beje ate te njohur boterisht per vlerat historike edhe kulturore ashtu sic njihet sot Amfiteatri i Verones Te dy kryebashkiaket kane deklaruar se pervec ketij projekti per Amfiteatrin e Durresit do te kete nje bashkepunim te ngushte mes dy qyteteve ne fushat kulturore ekonomike dhe turistikebrbr
br