Celet ne Vlore sezoni turistik per vitin 2009. Ne ceremoni ishin te pranishem kryebashkiaku, Shpetim Gjika,deputetet demokrate Ardian Kollozi dhe Bujar Leskaj, ndersa binte ne sy mungesa e perfaqesuevse te qeverise.

"Vlora do te vazhdoje te jete 'mbreteresha' e turizmit shqiptar", u shpreh kryetari i bashkise, Shpetim Gjika.

Ne ceremone e hapjes se sezonit ishin te pranishem edhe shume vizitore nga Greqia dhe Maqedonia.