Zona e pyllit te Sodes ne Vlore eshte kthyer se fundmi edhe ne shesh mbeturinash kimike. Ditet e sotme aty eshte shkarkuar nje sasi e konsiderueshme mbetjesh kimike e cila duhet te kete dale nga ndonje fabrike ose punishte ne Vlore.

Dhjetera thase te medhenj me nje lende kimike te bardhe jane perhapur ne nje gjatesi prej 500 metrash prane rruges qe kalon ne mes te Pyllit te Sodes.

Nderkohe ne zone shkarkohen sasi e madhe inertesh, goma automjetesh te perdorura, mbetje organike si dhe mbeturinat e bareve dhe restoranteve te qytetit.

Kjo ka bere qe zona te shkaterrohet teresisht ndersa prej kohesh ka nisur edhe prerja e pishave dhjetra vjecare te mbjella ne zone.