Ne shumicen e qendrave te votimit te rrethit te Vlores procesi po ecen normalisht, pas problemeve teknike te mengjesit per perdorimin e bojes ndaj votuesve te pare.

Vetem ne 3 qendra votimi te qytetit te Vlores procesi u bllokua per 3 ore per shkak te disa mungesave ne listat zgjedhore.

Ndersa perfaqesuesi i Partise Demokratike per kete komision zonal e konsideroi kete problem si ceshtje teknike te zgjidhshme.

Nje tjeter shqetesim per qytetin e Vlores eshte dhe mosparaqitja e komisionereve te Partise Republikane ne qendrat e votimit.

Nderkohe Komisioni Zonal i Administrimit Zgjedhor numer 63 njoftoi bllokimin e perkohshem te procesit zgjedhor ne disa qendra votimi te Novoseles, per shkak te papajtueshmerise se mandateve te kryetareve te komisioneve ne keto qendra me pozicionin e kryeplakut.

Ne rrethin e Vlores numerohen 187 428 votues dhe 208 qendra votimi. Vetem ne qytetin e Vlores jane 86 qendra votimi qe administrohen nga 3 KZAZ.