Trembëdhjetë muaj kanë kaluar prej kohës kur Kryetari i PDK-së, Hashim Thaçi ka paralajmëruar themelimin e Kabinetit për Qeverisje të Mirë për Prishtinën.


Kur e pati zyrtarizuar themelimin e alternativës për Prishtinën, Thaçi kishte deklaruar se ka për qëllim shpëtimin e Kryeqytetit nga krimi urbanistik.


Në atë kohë, ai pati thënë se gjithçka do të kryhet shpejt.


“Do të krijojmë Kabinetin për Qeverisje të Mirë për Prishtinën, por emrat e njerëzve që do ta udhëheqin atë nuk janë vendosur ende. Por, kjo do të bëhet shumë shpejt”, kishte thënë Lideri i PDK-së, shkruan Express.


Megjithëkëtë, PDK ende nuk e ka zyrtarizuar Kabinetin dhe as kandidatin për zgjedhjet lokale që do të mbahen në muajin shtator.


Kryetari i ri i Degës së PDK-së në Prishtinë, Lirak Çelaj ka thënë se janë vonuar me Kryeqytetin pasi kanë pasur edhe një proces të brendshëm zgjedhor.


“Kandidatura për Prishtinën nuk varet vetëm prej neve, por besoj se do të diskutohet së pari brenda Degës dhe Kryesisë Qendrore. Ende nuk jemi përcaktu, por nuk besoj se do të vonohemi shumë me kandidaturë”, ka paralajmëruar Çelaj.


Sipas tij, ka mbetur vetëm konsultimet me nivelin qendror për t’i finalizuar projektet që kanë të bëjnë me zgjedhjet lokale në Prishtinë.


“Besoj se shumë shpejt do të dalim me “Kabinetin për Qeverisje të Mirë”. Ndoshta është dashur që edhe para një viti e gjysmë me e formu një kabinet dhe me iu qas Prishtinës më ndryshe. Pas zgjedhjeve na u dashtë me u konsolidu radhët dhe tash jemi afër – vetëm po presim konfirmimin prej nivelit qendror – Kabineti është i gatshëm dhe shpejt do të zyrtarizohet”, ka shtuar ai.


Çelaj ka treguar se Dega e PDK-së në Prishtinë prej dy vitesh nuk ka pasur as zyra, ndërsa tash kanë marrë një objekt, të cilin do ta përurojnë gjatë ditëve të ardhshme.


“Tash sa i kemi hapur zyrën e re të Degës së PDK’së në Prishtinë. Ne do ta bëjmë një hapje solemne pasi kanë mbetur vetëm edhe disa detaje për të finalizuar gjithçka. Objektin me Kryesinë e re, me strukturën e kemi përuruar të martën”, ka treguar ai.


Ai ka thënë se brenda javës do të bëhet përurimi i objektit të Degës së PDK-së në Prishtinë, i cili ndodhet prapa Teatrit Kombëtar.


“Ka dy vite që nuk ka pas Zyrë Dega e Prishtinës”, ka treguar ai.


Prej pasluftës Prishtinën e ka udhëhequr LDK-ja, ndërsa në zgjedhjet e fundit Isa Mustafa e pati fituar garën në raundin e parë me 56. 22 % të votave; i dyti Vegim Gashi me 20.46 për qind të votave; ndërsa PDK-ja me Astrit Salihu kishte marrë vetëm 19.22 % e votave.


Ndryshe, Prishtina edhe katërmbëdhjetë vite pas luftës ende nuk ka ujë 24 orë, s’ka WC publike, s’ka parkingje nëntokësore, s’ka spital të qytetit, ndërsa ka kaos në trafik, si dhe ngufatje nga ndërtimet pa leje. /Indeksonline/