Ka nisur në Beograd mbledhja e thirrur nga kryeminsitri Aleksandër Vuçiç me përfaqësuesit politikë serbë në Kosovë, në të cilën do të diskutohet rreth situatës politike në Prishtinë.


Në këtë takim marrin pjesë shefi i të ashtëquajturës zyra për Kosovën në qeverinë e Serbisë, Marko Gjuriç, Ministrat serbë në kabinetin e qeverisë kosovare, deputët serbë të Kuvendit të Kosovës si dhe aktorë të tjerë politikë.


Kreu i ekzekutivit një ditë më parë u shpreh se partitë serbe në Prishtinë kishin devijuar nga politikat që janë ndërmarrë nga qeveria e tij, duke legjitimuar në këtë mënyrë qeverinë e kryeministrit Isa Mustafa.


Vuçiç është shprehur se pas këtij takimi do të jetë mjaft e qartë se cilët individë mbështesin Serbinë, dhe cilët i kanë kthyer shpinën vendit.


Polemikat kanë nisur për shkak të thyerjes së bojkotit nga ana e partive serbe në Kosovë, të cilat pasi munguan për disa muaj, u rikthyen në sallën e Parlamentit.


Gjithashtu, Beogradi ka parë me shqetësim shkarkimi i Ministrit të Ministrit të Administrimit të Pushtetit Lokal, Lubomir Mariç, i cili u zëvendësua me Ministren Mirjana Jevtiç.


Për të parë se çfarë do të vendoset pas mbledhjes duhet të presim një deklaratë zyrtare nga Vuçiç ose nga zëdhënësit e qeverisë.


Beograd, 26. decembra 2016.- Donedavni sef Srpske liste Slavko Simic (3D) tokom sastanka. Premijer Aleksandar Vucic sastao se danas sa politickim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije. Na razgovor su pozvani svi poslanici Srpske liste, unutar koje je poslednjih dana doslo do ozbiljnog razmimoilazenja po pitanju sprovodjenja drzavne politike. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr


Beograd, 26. decembra 2016.- Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Djuric (L) i premijer Srbije Aleksandar Vucic (D). Premijer Aleksandar Vucic sastao se danas sa politickim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije. Na razgovor su pozvani svi poslanici Srpske liste, unutar koje je poslednjih dana doslo do ozbiljnog razmimoilazenja po pitanju sprovodjenja drzavne politike. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr


Beograd, 26. decembra 2016.-Premijer Aleksandar Vucic sastao se danas sa politickim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije. Na razgovor su pozvani svi poslanici Srpske liste, unutar koje je poslednjih dana doslo do ozbiljnog razmimoilazenja po pitanju sprovodjenja drzavne politike. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr


Beograd, 26. decembra 2016.- Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Djuric (3L), premijer Srbije Aleksandar Vucic (4), potpredsednik kosovske vlade Branimir Stojanovic(4D), smenjeni ministar administracije i lokalne samouprave u kosovskoj vladi Lubomir Maric (3D), ministar za zajednice i povratak vlade u Pristini Dalibor Jeftic (2D). Premijer Aleksandar Vucic sastao se danas sa politickim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije. Na razgovor su pozvani svi poslanici Srpske liste, unutar koje je poslednjih dana doslo do ozbiljnog razmimoilazenja po pitanju sprovodjenja drzavne politike. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr


Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter