Faqja Wikileaks ne Internet pervec dokumentave sekrete per shume vende te botes ka publikuar edhe per Shqiperine. Sipas te perditeshmes gjermane Der Shpigel per Shqiperin paraqiten 452 dokumenta sekrete te cilat paraqesin nje periudhe kohe nga vitit 1997 deri ne vitin 2010.


Gazeta prestigjioze gjermane ka bere klasifikimin te 452 fileve qe lidhen me Shqiperine prej te cilave 1 eshte klasifikuar Noforn tejet sekret edhe per aleatet 8 jane sekret dy jane Cofidential Noforn 147 konfidenciale 169 jane per perdorim te brendshem dhe 125 Unclassififeld.


Ende nuk jane bere te ditura se cfare permbajne keto materiale por thuhet se pjesen me te madhe te tyre do e zene marredheniet kufitare me Shqiperine dhe Greqine.