Kryetari i Bashkisë Kamëz, z. Xhelal Mziu, inspektoi punimet në lotin e dytë të rrugës Demokracia 7 km të gjatë. Ky investim ju vjen në ndihmë jo vetëm banorëve të Kamzës dhe Paskuqanit, por dhe atyre të Tiranës të cilët zgjedhin këtë aks rrugor për të shkuar në qytetin e Tiranës. Rruga është financuar  totalisht më të ardhurat e Bashkisë Kamëz, me vlerë mbi 2.5 miliardë lekë.


Gjatë inspektimit kryebashkiaku Xhelal Mziu u shpreh: – Jemi në inaugurimin e lotit të dytë të rrugës Demokracia në Paskuqan. Është një investim i financuar 100% nga buxheti i Bashkisë. Janë  3 lote të financuara nga Bashkia që kanë një vlerë më shumë sesa 2.5 miliardë lekë. Ishte kërkuar për më shumë sesa katër vite financimi i investimit të kësaj rruge nga buxhetin e shtetit, po pavarësisht se ishte projekti më i rëndësishëm i Bashkisë Kamzë, që kishte një impakt për Paskuqanin, për Kamzën, por edhe për Tiranën, nuk u mundësua financimi i saj për arsye politike.  Investimi i kësaj rruge, jam i sigurt, që do të japë një impakt të jashtëzakonshëm social, por edhe ekonomik në këtë zonë. Mosfinancimi nga buxheti i shtetit, por financimi i saj vetëm me të ardhurat e Bashkisë ka cunguar investimet në sektorë të tjerë të Kamzës.


11 tetor 2017 (gazeta-Shqip.com)