Autoriteti Kombëtar i Ushqimit mbyll një baxho në Gjirokastër, pasi ka zbuluar se djathi ishte me myk.


Inspektorët e AKU-së konstatuan se shtetasi Edmond Zyba tregtonte nënproduktet e qumështit pa asnjë lloj etikete si dhe në kushte të rënda higjeno-sanitare.


Nga ky kontroll, trupa inspektuese e DRAKU, Gjirokastër konstatoi që subjekti, me aktivitet Përpunim qumësht, Baxho kryente veprimtari në kundërshtim me standardet e sigurisë ushqimore duke ruajtur produktin djathë në ambient frigoriferik me përmbajtje myku si dhe temperatura e trajtimit të qumështit nuk ishte në normat e lejuara.


Për sa më sipër u mor masë administrative gjobë 300 mijë lekë të reja, mbyllje të aktivitetit si dhe bllokim të sasisë së produktit 400 kg djathë kaçkavall, 3200 kg djathë i bardhë dhe 60 kg gjizë, si dhe u morën mostra për analiza.


Autoriteti Kombëtar i Ushqimit me qëllim garantimin e sigurisë ushqimore, i bën thirrje edhe operatorëve të biznesit ushqimor (njësive të tregtimit e shërbimit) që të jenë të kujdesshëm në blerjen e lëndëve të para- produkte shtazore dhe jo shtazore duke kërkuar e marrë nga furnitorët vetëm produkte me etiketë dhe të shoqëruara dokumentacion të plotë veterinar e fiskal.


Deklarohet se është një detyrim ligjor i operatorëve të biznesit ushqimor përveçse përbën një masë tepër të rëndësishme për sigurinë ushqimore të klientëve të tyre.20 gusht 2018 (gazeta-Shqip.com)