brbrSipermarresi australian Kreig Wright eshte identifikuar publikisht si krijuesi i Bitcoin i cili deri dje njihej me pseudonimin Satoshi Nakamoto Ky zbulim i ka dhene fund spekulimeve per autorin e kesaj monedhe virtuale Ne nje interviste per BBC The Economist dhe GQ ai zbulon dhe te dhenat e kriptuara te monedhave te parabrbr
brbrKeto jane 10 bitkoinat e pare qe jane derguar ne janar te vitit 2009 cka shenon dhe transaksionin e pare me kete monedhe Une jam krijuesi i kesaj monedhe por dhe persona te tjere ke kane asistuar- deklaron Wright Emri i Kreig Wright ka dale ne publik ne dhjetor te vitit 2015 nga dy agjenci lajmesh  menjehere pas ketyre informacioneve efektivet e zyres tatimore ne Australi kane bastisur shtepine e tij Bitcoin eshte nje monedhe digjitale vlera e te ciles ndryshon cdo dite Ajo fitohet permes puneve online por dhe mund te blihet me para Aktualisht ekzistojne 15 milion monedha te tilla ne internet qe kapin nje vlere totale prej 450 milione dollareshbrbr
brbrbrbr
brbrbrbr
brbrbrbr
vizionplustv
br