Shumë njerëz përjetojnë rrënqethje mishi kur dëgjojnë muzikë dhe më në fund është zbuluar arsyeja,


Matthew Sachs nga Universtiteti i Kalifornia ka studiuar rastin dhe ka shpjeguar: Lidhja e trurit me muzikës pasqyron reagimet e njerëzve ndaj saj.


Sipas Oxford Academic, ai ka shtuar se njerëzit që kanë lidhje emocionale me muzikën arrijnë të përjetojnë ndjenja të tilla.


Studimi u krye në 20 studentë, ku 10 prej tyre pranuan se e përjetojnë dicka të tillë, ndërsa pjesa tjetër e mohoi. Prandaj kjo gjë ndodh rrallë dhe jo te të gjithë.


a.m/oranews.tv/


Të parët për lajmin e fundit. Ndiqni Oranews.tvFacebook dhe në Twitter