Zelanda e Re synon të ndalojë qeset plastike të disponueshme brenda vitit të ardhshëm për të ruajtur territorin e saj, bregdetar dhe detar. Kryeministri Jacnda Ardern tha se zelandezët përdorin qindra milion qese çdo vit. Dy zinxhirët kryesorë të supermarketeve të Zelandës së Re kishin njoftuar tashmë se do të eliminonin gradualisht qeset plastike deri në fund të këtij viti.


Kjo rrit numrin e vendeve që kanë futur ndalesa ose kufizime në qese plastike të disponueshme, duke përfshirë Francën, Belgjikën, Kinën, Hauain dhe Kaliforninë në SHBA.


Ndërkohë, një zinxhir i madh supermarketi në Australi, pasi konsumatorët u zemëruan, sepse ata duhej të paguanin për qese plastike, e anuloi vendimin.


10 gusht 2018 (gazeta-Shqip.com)