Transmetimi i drejtpërdrejtë i masakrës në Zelandën e Re u transmetua i patrazuar në Facebook, pa  njoftuar asnjë person. Rrjeti social thotë se 200 njerëz kanë ndjekur sulmin në xhami, por më shumë se 4000 përdorues kanë parë videon e masakrës para se të eliminohet. Raporti i parë arriti 29 minuta pas fillimit të transmetimit dhe 12 minuta pas përfundimit të saj.


Njoftimin e dha nënkryetari i Facebook, Chris Sonderby, në një postim. Detaje të tjera, shpjegon ai, nuk komunikohen me kërkesë të policisë së Zelandës së Re që po zhvillon hetimin. Megjithatë, heqja nuk ishte e mjaftueshme për të ndaluar përhapjen e saj. Edhe përpara se të njoftohej rrjeti social, një person kishte ruajtur një kopje të videos në një faqe për ndarjen e skedarëve dhe kishte publikuar lidhjen e lidhur me 8chan, të njëjtin forum në të cilin vrasësi njoftoi masakrën.


Shpalljet e Facebook janë duke ngritur një det të polemikave rreth menaxhimit të përmbajtjes dhe rolit të moderatorëve.


Në një seancë dëgjimore në Parlament, kryeministrja e Zelandës së Re, Jacanda Ardern, njoftoi se emri i kryerësit të masakrës nuk do të flitet kurrë më publikisht, sepse “ai njeri donte të ishte i famshëm, por ne do ta mohojmë atë”.


Gazeta Shqip