Ministria e Brendshme realizoi publikimin online te listave te zgjedhesve per procesin elektoral te 28 qershorit.

Ky dikaster sqaroi se te gjitha listat e zgjedhesve, te gjeneruara ne Regjistrin Kombetar te Gjendjes Civile, u jane derguar te gjitha njesive vendore per t'ua bere publike me pas shtetasve shqiptare.

Cdo shtetas do te mund te gjeje permes faqes se internetit, apo prane njesise vendore perkatese, adresen zgjedhore, qendren e votimit ku do te votojne, si dhe njesine perkatese. Per te bere kete duhet te hapet adresa e internetit e Ministrise se Brendshme, ose Komisionit Qendror te Zgjedhjeve.

“Nxjerrja e listave ne web-in e ministrise ne kohe dhe kaq saktesisht eshte nje ndihme e madhe dhe nje tjeter plotesim i standardeve te kerkuara nga Kodi Zgjedhor per zgjedhjet qe shqiptaret i presin aq shume te jene te standardeve te larta", u shpreh zv/ministri i Brendshem, Poni.